Szerzői jog

A szerzői jogsértések jelentős része tudatlanságból fakad. Az interneten talált képek engedély nélküli felhasználása csak úgy jogsértő, mint egy illegális szoftver letöltése egy torrent oldalról. De a szerzői jog nem csak a sérelmekkel foglalkozik. Az elmúlt években számos szerződést hoztunk létre könyvkiadáshoz, fordításhoz, illusztrációkhoz, színdarabok bemutatásához kapcsolódóan. Ide tartozik még sok más speciális terület, mint a képzőművészeknek járó követői jogdíj, vagy az árvaművi szabályozás vagy éppen a sugárzásokkal kapcsolatos jogosítások.

Iparjogvédelem

Hiába van valakinek egy jó ötlete, ha azt más valósítja meg. Annak érdekében, hogy az egyes találmányok, védjegyek, formatervezési minták a megfelelő formában jogi oltalmat nyerhessenek, tanácsadással és szakmai közreműködéssel segítjük ügyfeleinket.

Védjegyjog

Cégünket árujelzőkkel, és védjegyekkel tudjuk megkülönböztetni a konkurenciától. A mai felgyorsult reklámozási piacon alapvető érdeke minden piaci szereplőnek, hogy védelemben részesülő védjegyekkel rendelkezzenek, ezzel is eredményesen fellépve az erősődő piaci körülmények között. Irodánk több hazai, és európai védjegybejegyzési eljárásban is eredményesen közreműködött már.

Szabadalmi jog

A gazdaság egyik legerősebb motorja az innováció, az új termékek, eljárások, megoldások feltalálása. Az újításokat azonban csak akkor lehet kiaknázni, ha a feltaláló megteszi a szükséges lépéseket, hogy szellemi alkotását hasznosítani is tudja. A szükséges lépések között elsőnek kell lennie, hogy a találmány szabadalomként illesse meg a feltalálót, ezzel garantálható, hogy a feltalálói munka eredményét engedély nélkül más nem használhatja. Mielőtt tehát felfedjük a világ előtt forradalmi találmányaiknak gondoskodjunk, hogy hozzáértő jogász segítségével szabadalmaztassuk találmányunkat.

Formatervezési mintaoltalom

Felgyorsult világunkban a termékek kinézete, dizájnja kifejezetten döntő tényező a vásárlók szemében, mi sem mutatja jobban ezt, mint az Apple termékek egyedi formavilága. A forma sem garancia azonban a versenyképeségre, ha azt nem védetjük le, mivel védelem hiányában bárki szabadon használhatja újító és egyedi megoldásainkat. Minden esetben hagsúlyozzuk ezért, hogy ügyfeleink ne feledkezzenek el gondoskodni termékekik formatervezési mintájának védelméről, amiben segítő kezet tudunk nyújatni számukra.

Dr. Kovács A. Tamás
Dr. Kovács A. Tamás
Dr. Dudás Ágnes
Dr. Dudás Ágnes
Dr. Kaskovits Melinda
Dr. Kaskovits Melinda
Dr. Lehoczki Zsófia
Dr. Lehoczki Zsófia